Op afroep ben ik inzetbaar als arbeidsbemiddelaar/re-integratiecoach.

Als arbeidsbemiddelaar kan ik u helpen bij het vinden van een nieuwe baan of uitdaging.

Tijdens mijn werkzaamheden als arbeidsbemiddelaar kwam ik veel mensen tegen die niet in staat waren om te werken vanwege psychosomatische klachten.  Veel ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid wordt veroorzaakt door psychosomatische klachten.  Als  arbeidsbemiddelaar kon ik de klachten aanhoren, maar er verder, behalve doorsturen, niet zoveel mee doen. Dit werkte frustrerend. Veel cliënten wilden ook niet worden doorgestuurd, zij zagen het niet zitten om naar een psycholoog te gaan of in een circuit van hulpverleners terecht te komen. Ik ben daarom op zoek gegaan wat ik nodig had om deze mensen te kunnen helpen en kwam terecht bij de  opleiding bedrijfscounseling. Ik ben gestart met de opleiding en in 2007 geslaagd. Het bleek een goede aanvulling op mijn werk als arbeidsbemiddelaar. Weten wat je kunt doen om de cliënt te helpen, beter begrip op kunnen brengen, maar vooral tools kunnen bieden om verder te kunnen en veranderingen aan te brengen. In het jachtige bestaan van alle dag is het soms moeilijk de taken van privé en zakelijk gescheiden te houden. Hierdoor kunnen er klachten ontstaan die niet alleen werk gerelateerd zijn maar wel zijn uitwerking daarop heeft. Steeds vaker wordt daarom een beroep gedaan op bedrijfscounsellor die werknemers de begeleiding bieden die zij nodig hebben. Bedrijfscounsellors kunnen werknemers die dreigen een burn-out te krijgen, opvangen, steunen en nieuwe handvatten bieden. Behalve een maatschappelijk werker hebben veel bedrijven daarom tegenwoordig ook een bedrijfscounsellor in dienst.

Counselling is een communicatief proces. Een Counselling relatie moet open, eerlijk, oprecht, betrouwbaar en geloofwaardig zijn. Rekening houdend met het autonome zelfbeschikkingsrecht van de cliënt. Counselling is bedoeld om veranderingen op gang te brengen.

En als er dan veranderingen op gang zijn gebracht kan het beide partijen te goede komen. De werkgever kan het uit handen geven en zo de aandacht aan positievere processen besteden. De werknemer kan werken aan een beter functioneren en steviger in zijn schoenen komen te staan. Zo ontstaat er een win win situatie voor beide partijen.