Achtergrond_handen

Bedrijfscounsellor

Iedereen weet dat de maatschappelijke kosten van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid de pan uitrijzen. Mensen zijn maar mensen, en soms zijn zij niet opgewassen tegen de eisen van deze tijd zoals extra werkdruk en stress. Veel ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid wordt veroorzaakt door psychosomatische klachten. Steeds vaker wordt daarom een beroep gedaan op bedrijfs-counsellors die werknemers de begeleiding bieden die zij nodig hebben. Een counsellor is de aangewezen persoon om werknemers weer terug te krijgen waar ze horen en waar ze graag willen zijn, zonder problemen: op hun werk.

Preventie en ziekteverzuim

Preventieve counselling levert u de volgende voordelen op:

  • Het bespaart hoge ziektekosten door uitval
  • Het verhoogt de productiviteit en vitaliteit van de medewerker(s)
  • Het verhoogt de continuïteit van uw bedrijf
  • Het verbetert de dienstverlening
  • Het creëert een prettigere werksfeer

Professionele begeleiding

Counselling is een vorm van individuele psychosociale begeleiding. Counselling bevordert op professionele wijze en op basis van vertrouwen het herstel en evenwicht van de cliënt.

Een counsellor ondersteunt en begeleidt personen bij situaties in zijn/haar werk die zij ongewenst, pijnlijk, ongemakkelijk of frustrerend vinden. De counsellor helpt cliënten om de situatie waarmee zij zitten inzichtelijk te maken en leert hen beter omgaan met de bestaande problemen.

De Wet Poortwachter.

Als werkgever is het al moeilijk genoeg om ieder naar tevredenheid aan het werk te hebben/houden. Ziekteverzuim ontstaan door stress, hetzij op het werk of privé zijn meestal geen zaken waar je als werkgever op zit te wachten. Het regelen van de door de Wet Poortwachter ontstane regels zou je toch het liefst uit besteden. Dit is iets wat Verborgen Talenten zich levendig kan voorstellen. Daarom bied ik u hierbij mijn diensten aan om die werkzaamheden gerelateerd aan de wet Poortwachter van u over te nemen. Samen met uw zieke werknemer ga ik aan de slag om te kijken hoe hij/zij op een zo goed en snel mogelijke manier weer aan de slag kan.